Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

νεα μελισσοκομος riri

χαίρομαι πολύ που μπορώ  να επικοινωνώ με μελισσοκόμους.. έμαθα πολλά μέσω του bloggs σας.
-  ξέρει κανείς αν είναι σωστό να ρίξω χυμό αλόης μέσα στο σιρόπι, που θα ταΐζω αρχές άνοιξης , από φυσικό φυτό όχι τα έτοιμα σκευάσματα!
-  θα κάνω πεντάρια με φελιζόλ αλλά φοβάμαι το σημείο στήριξης των πλαισίων ..εκεί πρέπει να θέλει κάτι άλλο, αλλιώς θα τρίβετε ..λέω να βάλω πηχάκι ξύλινο ; τι λέτε;
-  μια μου κυψέλη ψοφάνε πολλές και έχει στον πυθμένα της κυψέλης
τριμματάκια -σαν βαροα ..΄βάζω και εγώ μια βελόνα πλεξίματος με τυλιγμένο πανί βρεγμένο με ξυδόνερο και το καθαρίζω χωρίς να ενοχλώ -να ανοίγω την κυψέλη ..

1 σχόλιο:

  1. Για να μην χαλάς τις βελόνες πλεξίματος μπορείς να χρησιμοποιείς κινητές βάσεις με σήτα και όλα αυτά που βλέπεις θα πέφτουν έξω από την κυψέλη μπορείς ακόμα πολύ εύκολα να αλλάζεις τον πάτο της κυψέλης , τώρα για τον χυμό αλόης δεν ξέρω αν χρειάζεται να βάλεις στο σιρόπι δεν ξέρω κάποια επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει την χρησιμότητα της αλόης στις μέλισσες μπορείς να βάζεις θυμόλη που αποδεδειγμένα βοηθάει κατά της νοζεμίαση .
    Τώρα για την κυψέλη που βλέπεις πολλές ψόφιες μέλισσες μέσα στην κυψέλη πιστεύω ότι είναι πολύ αδύνατη και δεν έχουν την δύναμη να καθαρίσουν την κυψέλη γιατί οι δυνατές κυψέλες βγάζουν έξω τις ψόφιες ή προβληματικές μέλισσες που δεν μπορούν να προσφέρουν στην κοινότητα και μάλιστα τις πηγαίνουν μακριά από την κυψέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή