Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΟΡΦΑΝΟ ΜΕΛΙΣΣΙ


ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΛΙΣΣΙ ΠΟΥ ΟΡΦΑΝΕΨΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΒΑΣΙΛΟΚΕΛΙΑ  ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ 30 ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΝΟΙΜΟΠΟΙΗΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ?

3 σχόλια:

  1. Χρήστο είναι αλήθεια ότι δεν πρέπει να ενοχλούμε μελίσσια με βασίλισσες ασύζευκτες οι παρθένες βασίλισσες πανικοβάλλονται εύκολα τρέχουν πάνω στα πλαίσια μπορεί ακόμα και να πετάξουν στην ώρα της επιθεώρησης ή να γυρνάνε από γαμήλιο ταξίδι και να μην γίνει δεκτή αν το μελίσσι είναι σε ένταση καμιά φορά την θανατώνουν από την προσπάθεια των μελισσών να την προστατέψουν η πιθανότητες να κάνουν ζημιά στην βασίλισσα αυξάνεται όσο πιο πολυπληθές είναι το μελίσσι γιαυτό διαλέγουμε μέλισσες 2-3 πλαισίων για την γονιμοποίηση των βασιλισσών οι 30 μέρες είναι ένα ασφαλές όριο αυτό μπορεί να μειωθεί όταν είναι καλός ο καιρός και ανάλογα με την εποχή συνήθως την άνοιξη και όσο προχωράμε στο καλοκαίρι το διάστημα γονιμοποίησης της βασίλισσας μειώνεται ίσως να φταίει και το ότι η παρθένα βασίλισσα δεν έχει τις φερορμόνες που χρειάζονται για να γίνει αποδεκτή από το σύνολο του μελισσιού αν παρ΄όλα αυτά θέλουμε να ανοίξουμε το μελίσσι γιατί έχουμε αγωνία και δεν έχουμε την υπομονή που χρειάζεται επιθεωρούμε πολύ προσεκτικά με απαλές κινήσεις για πολύ λίγη ώρα και χωρίς καπνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρήστο δέν είναι πάντα σίγουρο ότι θα την σκοτώσουν αλλά όπως σου γράφει ο alex αφού έχεις δει τα βασσιλοκέλια όσο είναι στην αρχή τους καλό είναι να περιμένεις λίγες μέρες αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή